//
indlæg
Historie, Web 2.0

Film i historieundervisningen

Som de fleste ved, er det oplagt at anvende filmklip i historieundervisningen. Det svære er ofte at finde de gode klip. Youtube er det oplagte sted at lede, men for det første kan det være svært at finde det rigtige, og for det andet glemmer man ofte fra gang til gang, hvilke klip der var gode.

Der findes heldigvis efterhånden en del gode såkaldte “kanaler” i Youtube, som fx institutioner har oprettet. Særligt Århus Universitets fremragende Danmarkshistorieprojekt har en kanal, som er værd at følge. Odense Bys Museer har en tilsvarende og Nationalmuseet.

Hvis man opretter en konto i Youtube (en Google-konto) og logger ind, er det samtidig muligt at oprette egne afspilningslister, som man kan dele med sine elever. Det giver mulighed for fx at give dem to-tre videoer, som de enten skal se derhjemme, eller som de kan arbejde med i timerne.

 

 

Sidst men ikke mindst findes der en del arkiver udenfor Youtube. To af de største med originale filmklip er Critical Past og British Pathé. De er begge gratis, og eleverne kan dermed fint arbejde med dem i timerne. Desværre giver de ikke mulighed for at vise klippene i fuldskærm, så de er mest anvendelige til elevarbejde, og ikke på projektoren for hele klassen.

Reklamer

About Sune Weile

Sct. Knuds Gymnasium, Odense

Diskussion

Endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Følg mig på Twitter

Reklamer
%d bloggers like this: