//
indlæg
Dansk, Web 2.0

Digitalt materiale til mundtlig eksamen

Med det nye danskfags fokus på sprog og medier, er det blevet endnu mere oplagt at anvende digitalt materiale i undervisningen som fx filmklip fra Youtube. Men hvordan får man dem ned på sin computer, så man kan bruge det til en mundtlig eksamen, hvor eleverne (indtil videre) ikke har adgang til internettet?

Der er en snild måde at downloade klippene på. Først skal du gå ind på det klip du vil downloade. Herefter går du op i adresselinjen (URL’en). Foran “youtube” dvs. lige efter “www.” skriver du nu “kick” (fx http://www.kickyoutube.com/…) og trykker Enter. Herefter bliver du dirigeret over på en ny side. Du skal sige ‘ja’ til at køre det “script”, som den beder om. Nu har du mulighed for at vælge, hvilket format du vil downloade videoen i, og hvor du vil gemme den på din computer.

Til selve eksamen er det nemmest, at du stiller en bærbar computer i de to forberedelseslokaler. Med netkortet slået fra eller skolens netværk lukket ned. Til de pågældende eksamensspørgsmål vedlægger du en usb-nøgle med filen på. På den måde sikrer du, at eleven ikke skal have computer med selv, eller at den pludselig ikke kan køre filen. HUSK at tjekke at skolens computere kan køre filmklippene du har lagt på usb’en.

God fornøjelse!

HUSK du kun må downloade materiale, som du har rettigheder til, eller som er en del af Creative Commons-licensen.

Reklamer

About Sune Weile

Sct. Knuds Gymnasium, Odense

Diskussion

Endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Følg mig på Twitter

%d bloggers like this: